Krispig wok med ris och tofu
Krispig tofu-wok med ris! Om du älskar smaker av sojasås, ingefära och vitlök så är detta en given middag för dig! I receptet används en svensktillverkad fast tofu som steks krispig och får fyllig smak genom att smaksättas direkt i pannan. På bara 20 minuter är din wok med ris serverad: och det är både enkelt, gott, klimatsmart och schysst mot plånkan!
Krispig tofu-wok med ris! Om du älskar smaker av sojasås, ingefära och vitlök så är detta en given middag för dig! I receptet används en svensktillverkad fast tofu som steks krispig och får fyllig smak genom att smaksättas direkt i pannan. På bara 20 minuter är din wok med ris serverad: och det är både enkelt, gott, klimatsmart och schysst mot plånkan!
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 4 msk ljus sojasås
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk riven färsk ingefära
Grönsaker:
- 1 broccoli
- 2 röda paprikor
- 2 morötter
Billigare alternativ: Färdig wokmix (ca 500g)
Tillbehör:
- kokt ris
- lime, koriander
Tips!
Yipin fast tofu naturell finns att köpa på Mathem.
För ännu krispigare tofu, väl gärna Yipin extra fast tofu.
Så gör du
- Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt, skär paprika och broccoli i medelstora bitar (eller använd färdig wokmix). Riv ingefära och vitlök.
- I en wokpanna på medelhög värme, addera olja och stek tofun gyllene på alla sidor. Sänk värmen, blanda i sojasås och låt absorberas in i tofun i någon minut. Lägg tofun åt sidan.
- Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Blanda i tofun och låt värmas upp i någon minut.
- Servera din wok med ris och toppa till sist med koriander samt chiliflakes.
Tofu + wok med ris = 10/10
Visst är tofu i wok en galet bra idé? Tofu är utmärkt i wok med ris (även nudlar, för den delen) som alternativ till kyckling. Det är även perfekt om du vill värna lite extra om miljö, djur, plånkan och inte minst… dina smaklökar! Vår tofu tillverkas av EU-ekologiska sojabönor i Vallentuna av familjen Lu, enligt ett familjerecept som gått i flera generationer.
Krispigt tips! För ännu krispigare tofu, följ stegen under ”Pressa tofu” i vår artikel ”Så lagar du krispig tofu”, eller välj en extra fast tofu.
Fler vardagsfavoriter
Bli tofuexpert med vår familj
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.
Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Tofu finns i många olika konsistenser och smaker. Men vilken är egentligen den bästa tofun? Här lär du dig allt du vill veta om olika sorters tofu och hur de kan användas.