Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära

Grönsaker:

  • 1 broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter

Billigare alternativ: Färdig wokmix (ca 500g)

Tillbehör:

  • kokt ris
  • lime, koriander

Tips!

Yipin fast tofu naturell finns att köpa på Mathem.

För ännu krispigare tofu, väl gärna Yipin extra fast tofu.

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt, skär paprika och broccoli i medelstora bitar (eller använd färdig wokmix). Riv ingefära och vitlök.
  3. I en wokpanna på medelhög värme, addera olja och stek tofun gyllene på alla sidor. Sänk värmen, blanda i sojasås och låt absorberas in i tofun i någon minut. Lägg tofun åt sidan.
  4. Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Blanda i tofun och låt värmas upp i någon minut.
  5. Servera din wok med ris och toppa till sist med koriander samt chiliflakes.

 

Tofu + wok med ris = 10/10

Visst är tofu i wok en galet bra idé? Tofu är utmärkt i wok med ris (även nudlar, för den delen) som alternativ till kyckling. Det är även perfekt om du vill värna lite extra om miljö, djur, plånkan och inte minst… dina smaklökar! Vår tofu tillverkas av EU-ekologiska sojabönor i Vallentuna av familjen Lu, enligt ett familjerecept som gått i flera generationer.

 

Krispigt tips! För ännu krispigare tofu, följ stegen under ”Pressa tofu” i vår artikel ”Så lagar du krispig tofu”, eller välj en extra fast tofu.