Vegansk pasta med skinksås
Nostalgi och kurr i magen. Känner du det också? Vegansk pasta med ”skinksås” är en löjligt god och vegansk variant på vår allas favoriträtt i skolan. I det här receptet har vi inte snålat på havregrädden och ”ost”, och den alspånsrökta tofun tar platsen som skinka med otrolig stolthet(!) På bara 15 min har du en middag serverad – som dessutom hela familjen lär älska.
Nostalgi och kurr i magen. Känner du det också? Vegansk pasta med ”skinksås” är en löjligt god och vegansk variant på vår allas favoriträtt i skolan. I det här receptet har vi inte snålat på havregrädden och ”ost”, och den alspånsrökta tofun tar platsen som skinka med otrolig stolthet(!) På bara 15 min har du en middag serverad – som dessutom hela familjen lär älska.
Du behöver
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- 4 portioner spaghetti
- neutral olja
- 5 dl havregrädde
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl riven vegansk ost
- salt & peppar
Tillbehör
- färsk persilja
Tips!
Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.
Så gör du
- Koka spaghetti (eller annan vegansk pasta) enligt anvisningar på förpackningen.
- Skiva alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka pinnar. Stek på medelhög värme i olja i några minuter, tills den får en gyllene och krispig yta. Lägg tofun åt sidan.
- Hacka lök och vitlök fint och tillsätt i stekpannan, låt stekas tills gullöken blivit mjuk. Addera härefter grädde och ost, blanda om och låt sjuda på låg värme tills såsen tjocknat något. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
- Häll till sist ner tofun i såsen och låt den sedan värmas upp igen i någon minut.
- Servera härefter din kokta spaghetti tillsammans med såsen och toppa med färsk persilja. Njut av en galet god vegansk pasta!
Alspånsrökt tofu = klockren i vegansk pasta!
Grattis – nu har du hittat det bästa veganska alternativet till korv och skinka. Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna (ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Resultatet blev en förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den lättlagad och superenkel att steka krispig.
Vi rekommenderar att prova alspånsrökt tofu istället för bacon och skinka i vegansk pasta, eller istället för korv i en vegansk stroganoff. Eller varför inte äta den precis som den är som skivat pålägg på mackan? Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.