Vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu
Lunch eller middag på 15 minuter? Search no more! Servera en vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu – en modern och klimatsmart twist på traditionell husmanskost. Oddsen är höga att detta blir ett nytt favoritrecept. En klockren vardagsrätt när du vill spendera mindre tid i köket, men ändå servera något som hela familjen älskar.
Lunch eller middag på 15 minuter? Search no more! Servera en vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu – en modern och klimatsmart twist på traditionell husmanskost. Oddsen är höga att detta blir ett nytt favoritrecept. En klockren vardagsrätt när du vill spendera mindre tid i köket, men ändå servera något som hela familjen älskar.
Du behöver
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- 500 g kokt potatis
- ½ gul lök
- 1 zucchini
- 2 morötter
- 1 msk rapsolja
- skivade inlagda rödbetor
- valfritt: färsk persilja och knäckebröd
Tips!
Köp Yipin alspånsrökt tofu på MatHem.
Så gör du
- Tärna alspånsrökt tofu, potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.
- Stek i olja i ett par minuter, tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pyttipannan med skivade inlagda rödbetor och färsk persilja.
Enkelt va? Visst! Vegansk pyttipanna med rökt tofu for the win, som gör denna klassiska rätt lite mer spännande. För visst har den folkkära pyttipannan funnits länge! Maträtten sägs ha funnit sedan slutet på 1800-talet faktiskt. Så visst var det dags för en liten uppdatering med alspånsrökt tofu nu år 2021?
Det finns flera klara vinnare i den här rätten; klimatet, smaklökarna och såklart vår alspånsrökta tofu. Tofun är ett toppenalternativ till korv och blir extra god när den steks krispig och gyllene. Den har även ett riktigt bra tuggmotstånd och adderar en god, rökig smak till pyttipannan. Mums!