Recept av Hanna Olvenmark
20 min |4 portioner

Du behöver

  • ½ pkt 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 msk japansk sojasås
  • olja att steka i
  • salt & svartpeppar
  • 200 g svart -eller grönkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl pastavatten (detta får du när du kokar pastan)
  • 4 port valfri pasta
  • valfri riven ost

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka upp vatten till pasta.
  2. Hacka rökt tofu i små bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs tofubitarna i olja och soja tills de blivit knaperstekta. Ställ åt sidan.
  3. Lägg pastan i vattnet och koka enligt anvisningar på paketet.
  4. Skär svartkålen i bitar. Hacka vitlök fint. Fräs vitlök och svartkål i en panna tills kålen mjuknat. Slå på grädden och pastavatten, och rör om. Lägg i den kokta pastan.
  5. Salta och peppra (använd gärna svartpepparkvarn).
  6. Servera din svartkålspasta på tallrikar och toppa med den knaperstekta tofun, svartpeppar och eventuellt lite riven ost. Njut!

 

Hanna Olvenmark driver Portionen under tian, en matblogg och Instagram med fokus på god och billig vegetarisk mat. Hon är en stor matinspiratör som har släppt flera kokböcker, och när vi fick veta att hon älskar vår alspånsrökta tofu blev vi väldigt glada. Här har hon tagit fram en fantastiskt god pasta med svartkål som erbjuder massor av smak, krämighet och inte minst krisp av knaperstekt rökt tofu. Prova själv och njut!

Alspånsrökt tofu passar perfekt som alternativ till bacon och skinka och går att använda i många olika typer av rätter. Om du inte är sugen på just pasta med svartkål, prova vår alspånsrökta tofu i en tofu carbonara. Eller varför inte i en vegansk paj med ”ost” och ”skinka”?