Lisas favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

Tofu carbonara

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 4 portioner pasta (t ex spaghetti)
  • matolja
  • 2,5 dl växtbaserad grädde
  • 1 gul lök
  • 1 dl riven växtbaserad parmesan
  • salt och peppar
  • färsk persilja

 

Tillbehör

  • växtbaserad parmesan
  • färsk persilja

 

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär upp den alspånsrökta tofun i små kuber och finhacka löken. Värm upp en stekpanna och fräs tofun och löken på medelhög-hög värme i matolja tills tofun fått en gyllene kripig yta.
  3. Sänk värmen och blanda sedan i grädde och parmesan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar (snåla inte!)
  4. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll i såsblandningen. Rör om.
  5. Servera din tofu carbonara i tallrikar och toppa till sist med parmesan och färsk persilja. Njut!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Vår alspånsrökta tofu röker vi själva i vår fabrik; en kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god, lättlagad och dessutom enkel att steka krispig.

I vegansk carbonara (tofu carbonara) passar vår alspånsrökta tofu utmärkt som alternativ till bacon och skinka. Prova också rökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff eller ät den som den är, som pålägg på mackan. Mumsa på!

Har du provat receptet på tofu carbonara?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3