Dietistens val /Johanna
15 min
|4 portioner
Du behöver
- 230g Yipin alspånsrökt tofu
- 4 port. pasta (t ex spaghetti)
- matolja
- 2,5 dl valfri matgrädde
- 1 gul lök
- 1 dl valfri parmesan, riven
- salt och peppar
- färsk persilja
- Topping
- valfri parmesan
- färsk persilja
Tips!
Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär upp den alspånsrökta tofun i små kuber och finhacka löken. Värm upp en stekpanna och fräs tofun och löken på medelhög-hög värme i matolja tills tofun fått en gyllene kripig yta.
- Sänk värmen och blanda sedan i grädde och parmesan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar (snåla inte!)
- När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll i såsblandningen. Rör om.
- Servera din tofu carbonara i tallrikar och toppa till sist med parmesan och färsk persilja. Njut!
Svensk tofu av familjen Lu
Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Vår alspånsrökta tofu röker vi själva i vår fabrik; en kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god, lättlagad och dessutom enkel att steka krispig.
I vegansk carbonara (tofu carbonara) passar vår alspånsrökta tofu utmärkt som alternativ till bacon och skinka. Prova också rökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff eller ät den som den är, som pålägg på mackan. Mumsa på!
Har du provat receptet på tofu carbonara?
Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3