Recept av Yipin
45 min |6 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 125 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt

 

Fyllning

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 200 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl växtbaserad riven ost
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • rapsolja

Tips!

Köp Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Blanda rumsvarmt smör och mjöl till en smuldeg i en matberedare. Tillsätt därefter vatten och salt. Arbeta sedan ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund pajform och nagga härefter botten med en gaffel. Ställ kallt i 30 minuter och sätt sen ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Hacka och fräs löken i olja. Tärna alspånsrökt tofu. Lägg tofun och löken i pajskalet. Spara lite tofu till topping.
  5. Med elvisp, vispa ihop silkestofu, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll detta sedan över den alspånsrökta tofun och löken. Fördela resten av den alspånsrökta tofun över pajen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. När den fått gyllene yta, stäng av ugnen och låt pajen sedan stå kvar i 10 minuter. Ta ut och servera vegansk paj med en god sallad. Mums!

 

Vegansk paj + alspånsrökt tofu = sant!

Grattis – nu har du hittat det bästa alternativet till korv, bacon och skinka! Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna (ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den lättlagad.

Tips! Toppa pajen med alspånsrökt tofu innan du sätter in den i ugnen adderar du härligt krisp. Och du! Silkestofu fungerar också perfekt som vegansk pajstanning, smart va?