Recept av Yipin
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • 3 dl torr pasta
  • matfett
  • 65 g machésallad
  • 2 dl körsbärstomater
  • ½ rödlök
  • 2 avokados
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • citronpeppar
  • salt

Tips!

Yipin örtmarinerad tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela tofun i 1 x 1 cm stora kuber och stek i lite matfett på medelhög–hög värme tills alla sidor fått en gyllene yta.
  3. Hacka och dela grönsakerna. När pastan och tofun är klar, häll allt samman i en skål.
  4. Blanda olivolja, vinäger, citronpeppar och salt och ringla över salladen. Ta med vegansk pastasallad på picknick eller ät direkt. Mums!

 

I detta recept på vegansk pastasallad använder vi örtmarinerad tofu som är god i pasta och sallader såväl som i wraps och gratänger. Den är tillverkad i Sverige (Vallentuna), ekologisk och har en fyllig smak av vitlök, basilika, timjan; örter som tar dig på en smakresa till Italien.