Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • valfri pasta (t ex tagliatelle)
  • 100 g körsbärstomater
  • salt och peppar
  • färsk basilika
  • valfri parmesan
  • Krämig pesto

  • 1 kruka basilika
  • ¾ dl solrosfrön
  • ½ dl valfri parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl valfri crème fraiche

Tips!

Yipin örtmarinerad tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Koka pastan, gärna 1-2 minuter mindre än angiven tid om du vill ha pastan al dente.
  2. Mixa basilika, solrosfrön, parmesan, vitlök, olja och crème fraiche till en krämig pesto.
  3. Tärna tofun i 1 cm tjocka kuber. Värm upp en panna med olja och stek tofun på medelhög värme tills den får en krispig yta.
  4. Blanda peston med kokt pasta och 1-2 dl pastavatten. Dela körsbärstomater och rör ned i pastan tillsammans med tofun. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera en riktigt krämig pasta pesto med färsk basilika och riven parmesan. Mums!

 

Peston är baserad på solrosfrön, vilket gör den extra god och studentvänlig. Det går dock självklart finfint att köpa färdig om du inte vill eller orkar göra egen pesto. Om du vill ha en helt vegansk pasta pesto väljer du bara en vegansk variant på parmesan och crème fraiche. Lätt som en plätt!

 

I detta recept använder vi vår svensktillverkade och ekologiska örtmarinerade tofu. Med sin fylliga smak av basilika och timjan är den är extra god i italienska rätter såsom pasta pesto. Om du vill variera denna pasta så är även vår alspånsrökta tofu supergod i denna pasta. Med sin rökiga smak är den ett toppenalternativ till bacon eller pancetta.