Jocelines favoritrecept
20 min |2-4 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 2 msk Yipin umamisås
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 morötter
  • 250g shiitakesvamp
  • 4 salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sojasås
  • 1 paket färdiga dumpling-degplattor (finns i välsorterade matbutiker eller asiatiska specialbutiker)

Dippsås

  • 1 dl Yipin Hoisinsås
  • sesamfrön
  • salladslök

Tips! 

Köp hem Yipin Hoisinsås på ICA, Willys, Hemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Hacka morötter och skiva svamp och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Smula ner tofun i en panna och stek en stund. Tillsätt grönsakerna, ingefära och vitlök. Fortsätt steka tills allt mjuknat och vätskan försvunnit.
  3. Blanda i umamisåsen samt sojasåsen och dra undan stekpannan från plattan.
  4. Fyll en rund degplatta med ca 1 msk tofublandning. Dutta lite vatten på kanterna av plattan och tryck ena änden mot den andra i mitten, så att den viks på hälften.
  5. Gör små veck på vardera sida, så att din dumpling formas som en halvmåne. Repetera tills du använt all tofublandning.
  6. Stek dina dumplings i omgångar på medelhög till hög värme i olja. Se till att de inte rör varandra så att de fastnar.
  7. Tillsätt ca 2 msk vatten i pannan och lägg på locket. Låt dina dumplings ångas i 1-2 minuter.
  8. När allt vatten avdunstat, ta av locket och stek på hög värme tills dina dumplings fått en krispig undersida.
  9. Servera dina stekta dumplings med hoisin-sås. Njut!

 

Stekta dumplings 4ever 💛

Dessa dumplings i hoisin-sås är perfekta för speciella tillfällen, såsom kinesisk nyår eller alla hjärtans dag! Dumplings symboliserar lycka, välstånd och familj inom kinesisk kultur och äts därför på högtider och festivaler. Formen på dumplings liknar en kinesisk guldtacka och är en anledning till varför de anses vara tursamma 🍀 Så bjud någon du tycker om på dessa små lyckosamma degknyten!