Jennys favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 1 paket vegokyckling (t ex Oumph!)
  • 1,5 dl Yipin Teriyakisås Original
  • 1,5 dl ris
  • neutral olja
  • ½ broccolihuvud
  • salt

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön
  • lime

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Värm en panna med neutral olja och stek vegokycklingen på hög värme i 2-3 minuter. Addera broccoli och låt steka lite till. Häll i 1,5 dl teriyakisås, blanda om och låt puttra. Salta efter smak.
  3. Servera din teriyaki kyckling med ris och toppa med salladslök samt sesamfrön. Mumsigt värre!

 

Ditt go-to recept för kyckling teriyaki?

Vi hoppas det! Kyckling teriyaki med ris är ju så otroligt enkelt och gott, och om du inte har broccoli i kylen går det minst lika bra med andra grönsaker du har hemma, t ex morötter eller edamamebönor. Detta kyckling teriyaki-recept blir extra enkelt (och gott!) tack vare vår färdiga teriyakisås som bara hälls rätt ner i pannan. Vår teriyakisås är producerad i Sverige, med äkta japanskt risvin för en fin, rund smak. Du hittar Yipin Teriyakisås Original i vegokylen på ICA och Coop.