Sallys favoritrecept
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g fast tofu naturell
  • 8–12 st bao buns (färdigköpta på asiatisk livs, eller hemgjorda)
  • 2 msk Yipin hoisinsås

Grönsaker

  • 3 morötter
  • ca 3 dl strimlad rödkål
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

Tillbehör

  • koriander
  • lime
  • sriracha-majonnäs
  • Yipin hoisinsås

Så gör du

  1. Skiva morot och strimla rödkål. Lägg rödkålen i en bunke och pickla genom att tillsätta vitvinsvinäger, socker, salt och peppar över rödkålen. Blanda och låt stå i kylskåpet under tiden som du förbereder övriga ingredienser.
  2. För fastare tofu, pressa tofun på vatten; lägg den i en kökshandduk mellan två skärbrädor och ställ något tugnt ovanpå. Låt stå i ca 20 min.
  3. Skiva tofun i 1 cm tjocka filéer. I en bunke, blanda marinaden och lägg i tofun. Låt stå kylt i minst 20 min, gärna längre för djupare smak, t. ex. över natten.
  4. Bao buns: Häll 2–3 cm vatten i en kastrull, koka upp (låt småputtra) och placera ett durkslag eller ångkorg över vattenångorna. Täck med lock. Se till att korgen/durkslaget inte nuddar vattnet. Ånga i 8-10 minuter.
  5. Stek tofun tillsammans med Yipin hoisinsås tills tofun fått fin färg. Montera dina bao buns med samtliga ingredienser, toppa med koriander, lime, sririacha majonnäs och hoisinsås utefter smak! Mums.

 

How bao that? 

I detta bao buns recept använder vi vår fasta naturella tofu som får marineras med vår Hoisinsås chili och sesam, men det går lika bra att använda smaksatt tofu eller vår färdigtärnade tempeh. Berätta gärna vad du tyckte om vårt vegetariska bao buns recept och dela med dig av dina smarriga bilder på Instagram eller TikTok. Tagga oss @yipin.se för chans att bli repostad!