Recept av Pralinsystrarna
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 150 g glasnudlar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 250 g rödkål
  • 1 dl solrosskott
  • Jordnötssås:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk jordnötssmör
  • 4 msk vatten
  • 2 msk japansk ljus soja
  • 1-2 msk sirap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 pressad lime
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:

  • chiliflakes
  • koriander
  • lime

Tips!

Köp Yipin extra fast tofu på Mathem.

Så gör du

  1. Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa till en slät sås. Smaka av med salt.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen.
  3. Dela tofun i ca 1 ½ cm stora kuber och stek i en panna med olivolja tills de fått yta. Blanda tofun med resten av jordnötssåsen.
  4. Grovhacka cashewnötter och rosta dem i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg nötterna åt sidan. Skala och finstrimla alla grönsaker.
  5. Fördela nudlar i skålar och lägg på den stekta tofun och grönsakerna. Toppa med rostade cashewnötter, chili flakes, lime och koriander. Sådärja, dags att servera tofu med jordnötssås och nudlar. Mums.

 

Vi rekommenderar att du väljer Yipin extra fast tofu naturell till denna rätt. Den drar åt sig smaker som ett riktigt proffs och behöver inte pressas på vatten. Tofun steks enkelt gyllene och krispig och tillsammans med jordnötssåsen blir den härligt smakrik. Pricken över i:et är lime och knapriga cashewnötter vid servering, mums!

 

Receptet på denna tofu med jordnötssås är skapade av ”Pralinsystrarna” Linda och Jenny. Du hittar fler av deras underbara recept och bilder på deras Instagram @pralinsystrarna och matblogg på foodfolder.se/pralinsystrarna.