Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh teriyaki (alt. naturell tempeh*)
  • 1 dl strimlad morot
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 2 dl valfri sallad
  • 2 portioner glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk pressad lime
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk vatten
  • 2 tsk socker

 

Tillbehör:

  • koriander
  • avokado
  • vita sesamfrön

 

Så gör du

  1. Strimla morot, rödkål och sallad tunt.
  2. Laga glasnudlar enligt instruktioner på förpackningen och ställ sedan åt sidan i kallt vatten.
  3. Värm en panna med neutral olja och stek tempeh tills den fått en fin och gyllene stekyta. Tillsätt all teriyakisås från förpackningen och salta efter smak.
  4. Blanda ihop sesamolja, pressad lime, risvinäger, vatten och socker i en stor skål. Addera glasnudlarna och rör om.
  5. Toppa sist med tempeh, koriander, jordnötter och sesamfrön. Njut av en riktigt smarrig tempeh sallad!

 

Fräsch lunch klar på bara 20 min! Här används tempeh som är en växtbaserad och fermenterad råvara gjord på proteinrika sojabönor. Proteinet är ett ypperligt alternativ till kyckling i asiatiska rätter; från wok, wraps till en färgrik tempeh sallad.

 

Nyhet: Tempeh teriyaki!

Tempeh teriyaki är vårt nyaste tillskott i tempeh-familjen. Den är marinerad i fyllig sojasås, vitlök, ingefära och sirap som för smaklökarna till Asien. Proteinrik, schysst mot magen och fylld av järn och fibrer. Toppen va? Den har dessutom fast konsistens som gör den enkel att tillaga; stekfärdig och god varm såväl som kall. Du hittar den på Stora Coop!

 

*Det går även utmärkt att använda vår naturella tempeh i en tempeh wok. Under stekning, smaksätt gärna med egen teriyakisås eller 1 tsk sojasås och 1 tsk sesamolja. Du hittar den i de flesta butikskedjor samt på mathem.se.