Sallys favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin friterad tofu
  • 100g Yipin glasnudlar
  • 10 shiitakesvampar
  • ½ dl sojasås
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 morötter
  • 4 dl spenat
  • salladslök
  • sesamfrön

Tips! 

Köp hem Yipin friterad tofu från Mathem.

Så gör du

  1. Grovhacka tofun i mindre bitar. Skiva shiitakesvamp och skär morötterna i stavar.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Häll alla flytande ingredienser i pannan och värm upp. Lägg i svampen och stek tills såsen tjocknat. Ställ undan.
  4. I samma panna, woka tofu, morötter och spenat tills morötterna mjuknat. Tillsätt sedan nudlarna och svampblandningen.
  5. Servera din koreanska wok med hackad salladslök och sesamfrön. Njut!

 

Japchae – ett kungligt recept 👑

Japchae åts av det koreanska kungliga hovet under Joseondynastin (1392–1910). Det tros ha utvecklats som en delikatess för kungen och spred sig sedan till bredare samhällsskikt tack vare dess goda smak och färgglada utseende. Namnet ”japchae” kommer från de två koreanska orden ”jap” som betyder blandat eller blandning och ”chae” som hänvisar till grönsaker 🥕 Så prova vårt recept på japchae och känn dig som en riktig kunglighet!

 

NYHET: Glasnudlar 🎊

Vi är så glada över att berätta att våra nya glasnudlar nu finns på Hemköp, City Gross, Urban Deli och Foodora Market! Nudlarna är tunna, spänstiga och naturligt glutenfria, gjorda på stärkelse från ärtor och mungbönor 😻 Du kan servera dem kalla i en fräsch sallad, soppa eller vårrullar, eller i en wok med grönsaker och valfritt protein – såsom denna koreanska wok, japchae! Scrolla ner för fler receptförslag med nudlar <3