Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh original
  • 1 tsk japansk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ mango
  • 1 avokado
  • krispsallat
  • rödkål
  • picklad rödlök
  • små tortillabröd

 

Topping

  • salsa
  • koriander
  • lime

 

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

 

Så gör du

  1. Stek din färdigtärnade tempeh i sesamolja och sojasås på medelhög värme tills de får yta.
  2. Hacka och skiva tillbehören, servera tillsammans med tempeh i tortillabröd.
  3. Toppa med valfri salsa, lime, koriander och sesamfrön. Njut av en smarrig asiatisk tacos!

 

Har du tappat hakan än? Det är lätt att asiatiska tacos har den påverkan på en. Och du, det är inte bara otroligt gott; det är dessutom helt veganskt, snatt och lätt som en plätt att förbereda.

 

I asiatisk tacos används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. I detta recept steker du den i sojasås och sesamolja vilket ger den en perfekt krispig yta, fyllig smak och saftig insida. Mums!

 

Tempeh är enkelt att laga och passar i många typer av rätter. Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i vår färdigtärnade tempeh och stek på medelhög värme i cirka 3 minuter. Vänd om då och då så att alla sidor får lite stekyta. Därefter smaksätter du den med kryddor och/eller sås (såsom soja och sesamolja i detta recept) och stek i ytterligare 2-3 minuter. Dags att njuta!

 

Foto: Emma Shevtzoff