Recept av Yipin
45 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh teriyaki (alt. smaksätt naturell*)
  • 8–12 st bao buns (färdigköpta, eller hemgjorda)
  • ½ gurka
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

 

Tillbehör:

  • koriander
  • sesamfrön

 

Så gör du

  1. Skiva gurkan och strimla rödkål. Lägg rödkålen i en bunke och pickla genom att tillsätta vitvinsvinäger, socker, salt och peppar över rödkålen. Blanda och låt stå i kylskåpet under tiden som du förbereder övriga ingredienser.
  2. Stek tempeh i neutral olja tills den fått fin färg. För teriyaki tempeh, addera all marinad från förpackningen och stek någon minut till. *Det går också bra att smaksätta naturell tempeh själv direkt i stekpannan, t. ex. med 1 tsk ljus sojasås och 1 tsk sesamolja.
  3. Steamed buns:

    Häll 2–3 cm vatten i en kastrull, koka upp (låt småputtra) och placera ett durkslag eller ångkorg över vattenångorna. Täck med lock. Se till att korgen/durkslaget inte nuddar vattnet. Ånga i 8-10 minuter.

  4. Montera dina bao buns med tempeh och grönsaker, toppa med koriander och sesamfrön. Mums!

 

Yay! Nu vet du hur du lagar steamed buns (även kallat bao buns). Det kan också klassas som Dim Sum, en form av asiatisk tapas. Troligtvis världens bästa bjudmat, prova och se!

Tempeh teriyaki är vårt nyaste tillskott i tempeh-familjen. Den är marinerad i fyllig sojasås, vitlök, ingefära och sirap som för smaklökarna till Asien. Proteinrik, schysst mot magen och fylld av järn och fibrer. Toppen va? Den har dessutom fast konsistens som gör den enkel att tillaga; stekfärdig och god varm såväl som kall. Du hittar den på Stora Coop!