Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh naturell
  • 2 portioner vit quinoa
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk japansk sojasås
  • 3 msk pumpafrön
  • ½ gurka
  • 60 g babyspenat
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl solrosskott
  • ¼ rödkålshuvud
  • 1 spetspaprika
  • Sesam- och vitlöksdressing

  • 2 msk japansk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk neutral olja
  • saft från ½ lime
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • … Eller välj en färdig srirachamayo

Tips!

Yipin tempeh naturell finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Salta och smaka av.
  2. Rosta sesamfrön och pumpafrön i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
  3. Skölj av babyspenaten och skiva sedan gurkan, rödkålen och spetspaprikan.
  4. Stek tempeh på medelhög värme i rapsolja och ljus sojasås tills den fått en krispig yta.
  5. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål, eller byt ut mot en färdig sriracha majonnäs.
  6. Servera tempeh och grönsaker i en skål och toppa med sesamfrön och dressing. Dags att njuta av en smarrig tempeh bowl!

 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Mer tempeh åt folket, helt enkelt!

 

Vår färdigtärnade naturella tempeh görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g. Den ger ett bra tuggmotstånd och har en naturell men nötaktig smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. Vi tipsar om att steka den i en god sås (t ex teriyaki, sojasås, sesamolja eller sweetchili) – då blir den magiskt god!