Vegansk wrap med BBQ-tempeh
Ta lunchen eller picknicken till nästa nivå med en vegansk wrap med BBQ-tempeh! Den är lika god varm som kall, enkel att förbereda och färdig på ett kick. Och det bästa av allt? Du kan variera innehållet precis som du vill! Men kom ihåg: du kommer ångra dig om du inte fyller din wrap med tempeh stekt i BBQ-sås.
Ta lunchen eller picknicken till nästa nivå med en vegansk wrap med BBQ-tempeh! Den är lika god varm som kall, enkel att förbereda och färdig på ett kick. Och det bästa av allt? Du kan variera innehållet precis som du vill! Men kom ihåg: du kommer ångra dig om du inte fyller din wrap med tempeh stekt i BBQ-sås.
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- olja till stekning
- valfri BBQ-sås (eller BBQ-krydda)
- 4 stora tortillabröd
- 2 avokados
- ½ dl växtbaserad crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk limesaft
- salt och peppar
- krispsallad
- coleslaw
- picklad rödlök
- koriander
Tips!
Yipin tempeh original finns att köpa på Mathem.
Så gör du
- Stek tempeh i matolja på medelhög värme, tillsammans med valfri BBQ-sås.
- Mixa eller mosa avokado och blanda med fraiche, vitlök och lime till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll dina wraps med avokadokräm, krispsallad, coleslaw, picklad rödlök och tempeh. Toppa med sesamfrön, färsk koriander och lime oooch njut av en god vegansk wrap med tempeh!
Vi använder vår färdigtärnade tempeh original som görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g. Den ger ett bra tuggmotstånd och har en naturell men nötaktig smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. Vi tipsar om att steka den i en god sås (t ex BBQ, teriyaki eller sweetchili) – då blir den magiskt god!
Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Mer tempeh åt folket, helt enkelt!