Sallys favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Yipin Hoisinsås
  • 1 gul lök
  • 500g valfri färs
  • 1 salladslök
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 port. risnudlar
  • olja

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

Tips!

Du hittar Yipin hoisinsås i vegokylen på Hemköp, Willys, ICA och City Gross.

Så gör du

  1. Hacka löken och stek på medelhög värme tills gyllene. Tillsätt sedan färsen och stek tills den fått yta. Under tiden, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i hoisinsås och vatten. Salta och peppra efter smak. Rör om och låt sjuda i några minuter.
  3. Vänd ner de kokta nudlarna i såsen och låt puttra en stund.
  4. Servera och toppa med hackad salladslök och sesamfrön. Nu är du redo att njuta av en smakrik asiatisk färs med nudlar!

 

Lättlagat och gott: Check!

Denna köttfärssås tar bara 20 minuter att laga och är perfekt som roligare lunchlådemat till skolan eller jobbet, eller som en lättlagad middag vilken dag som helst. Rätten görs med valfri färs och vår smakrika hoisinsås som passar alla smaklökar. Vi serverar vår asiatiska färs med lååånga nudlar, något som representerar ett långt liv enligt kinesisk tradition.

 

Tips!

Sugen på efterrätt efter maten? I Kina äter man inte sällan tofu som dessert; det kallas tofu pudding och är silkeslen tofu i en söt soppa. Det kanske känns lite väl ”out there”, så vad sägs om chokladmousse istället? Njut av denna krämiga asiatiska köttfärssås med nudlar och avrunda med en enkel chokladmousse gjord med vår silkesmjuka tofu.