Veckomeny: 7 goda recept
Dags för något fräscht, enkelt och fantastiskt gott? Varsågod! Här har du 7 recept som bjuder på både nyttigheter och asiatiska smaker, med tofu som den stora stjärnan. Rivstarta måndagen med sticky tofu, behåll lugnet efter torsdags-yogan med en värmande curry, och utmana normen med fredagstaco på asiatiskt vis. Japp, tofu kan användas i typ alla rätter!
Vilka rätter blir dina nya vardagsfavoriter?
Är tofu nyttigt? Vad är tofu?
Ja, vad är tofu egentligen? Jo, proteinrik mat gjord på rena råvaror, närmare bestämt sojabönor, vatten och mineralsalt. I Asien har tofun hyllats för sina hälsofördelar i över 2000 år, där den är huvudprotein i alltifrån wokrätter och grytor till sallader och soppor. Nu har äntligen Sverige fattat grejen och börjat älska den fantastiska tofun! Kanske för att den är så näringsrik och kan användas i både mat och desserter.
Läs mer i tofuguiden och bli tofuexpert med vår familj!
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.