Johannas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

Färska vårrullar

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 20 rispapper
  • 3 port glasnudlar eller risnudlar
  • 4 morötter
  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • ¼ rödkålshuvud
  • valfritt: mango

Jordnötssås

  • 1 dl jordnötssmör (creamy)
  • 4 msk vatten
  • 1 ½ msk ljus sojasås
  • 1 ½ msk lönnsirap, agave eller honung
  • ½ vitlöksklyfta eller ½ krm vitlökspulver
  • lite chili flakes
  • juice från ⅓ lime

Tips!

Hitta Yipin alspånsrökt tofu i vegokylen på matbutiken, eller beställ på Mathem.

Så gör du

  1. Skär alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka stavar. Behåll dem som de är, eller stek tofustavarna krispiga i neutral olja på medelhög-hög värme tills du får en gyllene stekyta.
  2. Tillaga nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till jordnötssåsen i en skål.
  3. Strimla rödkål och skiva sedan övriga grönsaker i stavar.
  4. Koka upp rikligt med vatten och häll därefter i en stor skål. Låt sedan svalna tills ljummet. På en stor platt tallrik, lägg ett rispapper och blöt handen med vattnet. Massera in vatten på båda sidor av rispappret tills det mjuknar. Addera vatten vid behov.
  5. I mitten av rispappret, placera alla ingredienser likt en rektangel, ca 4 cm x 10 cm. Rulla ihop och vik till sist in kanterna. Repetera!
  6. Doppa dina färska vårrullar i jordnötssås och toppa med sesamfrön och koriander. Njuuut!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en alspånsrökt tofu: en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Tips! Prova vår rökta tofu istället för korv i en tofu stroganoff, som bacon i carbonaran eller ät den som den är, som pålägg på mackan.

 

Har du provat receptet?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3