Jocelines favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin tofu sojasås & ingefära eller alspånsrökt tofu
  • 2 dl ris
  • 2 dl skuren mango
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl gurka
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1–2 avokado
  • 1 msk olja
  • ½ lime
  • 1 msk japansk sojasås
  • en nypa chiliflakes

Tillbehör

  • sririacha majonnäs (eller valfri sås), sesamfrön och lime

Tips!

Hitta Yipin tofu sojasås & ingefära i vegokylen på ICA och Coop, eller beställ online på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och avokado till din poké bowl.
  2. Skär tofun i ca 1 cm stora kuber och stek tillsammans med olja, limesaft, sojasås och chiliflakes på medelhög värme. Stek gyllene och krispig på alla sidor och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Servera allt i en skål och toppa med sririachamajonnäs, sesamfrön och till sist lite färsk pressad lime. Njut av en riktigt god poké bowl med tofu!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en marinerad tofu med sojasås & ingefära som tillför djupa asiatiska smaker till såväl sallader som wok och nudlar.

Tips! Du kan också välja vår alspånsrökta tofu i en poké bowl. Den röker vi med äkta alspån i vår lilla tofufabrik.

 

Har du provat receptet?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3