Lisas favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • 1 pkt kikärtor (ca 400 g)
  • 1 msk olja
  • 1 ½ röd paprika
  • 1 msk ingefära, riven
  • ½ röd chili
  • 200 g bambuskott, avrunna
  • 100 g sockerärtor
  • 1 lime
  • 3 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosmjölk
  • salt

 

Tillbehör

  • ris
  • lime, koriander
  • svarta sesamfrön

Tips!

Hitta Yipin friterad tofu i vegokylen i matbutiken eller beställ online på ICAHemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
  2. Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken och tillsätt ingefära, chili och kikärtor. Låt puttra i 1 minuter. Smaka av med salt.
  3. Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en friterad tofu som är färdigtärnad, saftig och har en friterad yta som ger bra tuggmotstånd. Tofubitarna håller ihop i grytor och drar åt sig smaker som ett riktigt proffs.

 

Har du provat receptet?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3