Sallys favoritrecept
20 min |2-4 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 2 msk Yipin teriyakisås
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 morötter
  • 250g shiitakesvamp
  • 4 salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sojasås
  • 300g färdiga dumpling-degplattor (finns i välsorterade matbutiker eller asiatiska specialbutiker
  • Dippsås

  • 1 dl Yipin teriyakisås

Tips!

Yipin teriyakisås original finns att köpa på ICA och Coop.

Så gör du

  1. Hacka morötter och skiva svamp och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Smula ner tofun i en panna och stek en stund. Tillsätt grönsakerna, ingefära och vitlök. Fortsätt steka tills allt mjuknat och vätskan försvunnit.
  3. Blanda i umamisåsen samt sojasåsen och dra undan stekpannan från plattan.
  4. Fyll en rund degplatta med ca 1 msk tofublandning. Dutta lite vatten på kanterna av plattan och tryck ena änden mot den andra i mitten, så att den viks på hälften.
  5. Gör små veck på vardera sida, så att din dumpling formas som en halvmåne. Repetera tills du använt all tofublandning.
  6. Stek dina dumplings i omgångar på medelhög till hög värme i olja. Se till att de inte rör varandra så att de fastnar.
  7. Tillsätt ca 2 msk vatten i pannan och lägg på locket. Låt dina dumplings ångas i 1-2 minuter.
  8. När allt vatten avdunstat, ta av locket och stek på hög värme tills dina dumplings fått en krispig undersida.
  9. Servera dina veganska dumplings med sås för extra smak, t ex vår nya teriyakisås. Njut!

 

Tips!

Servera dina veganska tofu-dumplings med en autentisk kinesisk dippsås gjord på sojasås, risvinäger, hackad vitlök och en gnutta chiliolja efter smak. Vi kan garantera att detta kommer gå hem hos hela familjen!

 

Hemmagjorda dumplings > butiksköpta dumplings 

Vi vill inte skryta, men vårt recept på veganska dumplings är faktiskt både godare och hälsosammare än frysta dumplings från mataffären 😎 Gör en dubbel sats av detta recept, så har du alltid dumplings nära till hands när suget slår till! Även om det kan ta lite tid att få grepp på hur man viker dessa degknyten så är de mödan värd – och dessutom schysstare mot plånboken!