Sallys favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 2 port. glasnudlar
  • 2 morötter
  • 2 dl sockerärtor
  • 1 gemsallad
  • 1 hackad röd chili

Dressing

  • 1 dl Yipin hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja

Tillbehör

  • färsk koriander
  • jordnötter

Så gör du

  1. Tillaga glasnudlar enligt förpackningsanvisning. Sila bort vattnet efter tillagning.
  2. Strimla morötter, sockerärtor, gemsallad och röd chili. Lägg i en stor skål och blanda i nudlarna.
  3. Blanda Yipin hoisinsås med vatten och soja, och häll över din glasnudelsallad. Blanda om.
  4. Toppa med färsk koriander och jordnötter, servera och njut!

 

Glasnudlar – en mångkulturell stjärna 🌟

Glasnudlar uppfanns i Kina under Ming-dynastin och spred sig sedan till andra delar av Östasien, tack vare dess mångsidighet och många användningsområden. Idag används glasnudlar i bland annat sallad, vietnamesiska vårrullar och dumplings, och de populära i många länder i Asien, inte minst i Sydkorea, Vietnam och Kina 🍜

 

Asiatisk sallad med glasnudlar – svinnsmart! 

Anpassa grönsakerna efter vad du gillar eller släng i det du har kvar i kylen – mindre svinn, riktig win-win! Rädisor, avokado, spenat, eller tärnad gurka är några exempel på grönsaker som kan bidra med ännu mer smak och textur till din glasnudelsallad.

 

Tips! 

Asiatisk sallad med glasnudlar trivs riktigt bra ihop med krispig stekt tofu. Det ger en extra proteinboost och blir supergott 👌 Vi rekommenderar vår marinerade tofu med smak av sojasås och ingefära – handla den på Mathem, ICA, Hemköp, Willys, Coop eller City Gross.