Silkestofu
Som krämig bas i mat & bakning
Chokladmousse gjord med tofu? En riktig hit faktiskt, om du gör den med vår silkesmjuka tofu. Om du vispar eller mixar den krämiga silkestofun blir den ääännu slätare och kan ersätta alltifrån yoghurt och gräddfil till ägg i en pajstanning. Det är den perfekta krämiga basen i maträtter, smoothies och såser såväl som i bakverk och desserter. Vad sägs om kladdkaka gjord med silkestofu eller en proteinrik smoothie, till exempel?
Vatten, ekologiska SOJABÖNOR odlade inom EU (30%), mineralsalt.
Energi/kJ 277
Energi/kcal 66
Fett 3,1 g
– Varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 2 g
– Varav sockerarter 0,5 g
Protein 7,5 g
Salt 0,01 g
Med silkestofu kan 1 + 1 bli tre. Mixa eller vispa silkestofun krämig och slät, så kan du använda den som krämig bas till så mycket! Blanda den till exempel med smält choklad, valfri sötning (till exempel agavesirap, honung eller socker) och vips så har du en riktigt god chokladmousse. Eller varför inte en proteinrik smoothie? Allt du behöver göra är att mixa den mjuka tofun och blanda den med fryst frukt, valfri växtbaserad dryck och eventuell sötning. Du kan även använda mixad silkesmjuk tofu som pajstanning, istället för ägg.
Recept med silkestofu
Behöver du inspiration? Välkommen att hitta dina favoritrecept med vår silkesmjuka tofu!