Davids favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • 4 msk valfritt smör
  • 4 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 200-250g färska champinjoner
  • 4 dl risottoris, t ex arborio
  • 2 dl vitt vin
  • 12 dl grönsaksbuljong (buljongtärning eller fond, blandat med vatten)
  • 1 dl valfri parmesan
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • färsk timjan
  • valfri parmesan

Tips!

Köp Yipin örtmarinerad tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Värm upp en gryta med smör och olja.
  2. Krossa vitlök, hacka lök och skiva champinjoner. Tärna tofun i cirka 1 cm tjocka kuber och stek i grytan tills de får en gyllene och krispig yta. Lägg tofun åt sidan.
  3. Häll i risottoriset i grytan och bryn i några minuter tills det fått lite färg. Häll i vinet och låt koka bort på medelhög värme. Rör om ofta.
  4. Häll i en ¼ av buljongen, rör om och låt koka in i riset. Upprepa med resten av buljongen; häll i ca. 2 dl åt gången. Det är klart efter ca. 20 minuter när riset mjuknat och är krämigt.
  5. Blanda i tofun. Riv och vänd sedan ner parmesan, smaka av med salt och peppar. Servera vegansk risotto med svamp och örtmarinerad tofu med färsk persilja.

 

Med vår örtmarinerade tofu lagar du enkelt maträtter inspirerade av det franska och italienska köket, på ett kick! En vegansk svamprisotto är bara ett av många exempel. Vår örtiga tofu är tillverkad i Vallentuna, ekologisk, har en fyllig smak av basilika, timjan och vitlök.