Recept av Isabelle Salvenius
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ broccoli
  • ½ paprika
  • ¼ påse asiatisk wokmix (fryst)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek eller chili
  • 1 ½2 tsk röd curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 ½ msk jordnötssmör
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • saft från ½ lime
  • salt och peppar
  • 65 g färsk spenat

Tillbehör:

  • kokt ris
  • jordnötter
  • koriander
  • lime
  • chiliflakes

Tips!

Yipin fast tofu naturell finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisning.
  2. Tärna tofun i mindre kuber (cirka 1,5 x 1,5 cm) och stek sedan på hög värme i olja och med salt. Stek tills den blivit gyllene på båda sidor och ställ därefter åt sidan.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs härefter i lite olja tills den blivit mjuk.
  4. Hacka och tillsätt wokmixen och alla grönsaker förutom spenaten. Stek några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, sambal oelek och curry. Låt puttra en stund.
  5. Addera kokosmjölk, jordnötssmör, limesaft och buljong. Smaka av med kryddor. Till sist vänder du ner tofun och spenaten några minuter innan servering.
  6. Servera din thaigryta tillsammans med ris och toppa gärna även med jordnötter, lime, chili flakes och koriander. Njuuut!

 

Vill du ha en tuggigare konsistens på tofun? Det går lika bra att använda vår friterade tofu (färdigtärnad) som passar perfekt i grytor och wok. Stek på den i några minuter så att den blir lätt krispig, och lägg sedan ned den i grytan.

 

Detta recept på thaigryta är helt växtbaserat och skapat av matinspiratören Isabelle Salvenius. Se till att kolla in fler fantastiska recept på hennes Instagram.