Recept av Yipin
15 min |6-8 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 ½ msk citronjuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk agave
  • ca 1 tsk salt

Servera t ex med…

  • pommes
  • rotfrukter i ugn
  • valfri sallad

 

Tips!

Köp Yipin silkesmjuk tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Ta fram en matberedare eller blender, alternativt en stavmixer och en bunke. Lägg i silkestofun med hjälp av en sked och addera resten av ingredienserna till vegansk majonnäs.
  2. Mixa tills du får en slät och len konsistens, och smaka därefter av med salt.
  3. Använd som bas i kalla såser eller servera med valfria tillbehör, t ex sötpotatispommes, chips, grillad tofufilé eller en fräsch sallad. Mums!

 

Vegansk majonnäs gjord på tofu? Riktigt snålt faktiskt. Fettsnålt, alltså. Med silkestofu som bas istället för ägg och rapsolja får du en nyttigare och lättare majonnäs. Det är också en vegansk majonnäs utan kikärtsspad.

Silkestofu är en mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Den är perfekt som krämig bas i både såser och soppor, där den tillför såväl krämighet som extra protein. Precis som fast tofu har den en neutral smak och kan suga åt sig typ vilka smaker som helst!

Visste du att silkestofu funkar toppen att använda i smoothies, bakverk och desserter? Resultatet blir extra krämigt och proteinrikt, och extra fluffigt och saftigt om vi snackar bakverk. Du kan även använda silkestofu istället för ägg i en scrambled tofu eller i pajstanningen. Hur gott som helst!