Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

Sallad

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 200 g färskpotatis
  • 1 påse salladsmix
  • ½ gurka
  • 10 körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 liten rödlök
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronjuice

 

Snabb aioli

  • 2 dl valfri majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt

 

Tillbehör

  • färsk dill
  • knäckebröd

 

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem, ICA, Hemköp, Coop eller City Gross.

Så gör du

  1. Skrubba färskpotatis lätt och koka sedan i en kastrull med lite salt och riktligt med vatten. Det är ca 15 minuter koktid för mindre potatisar, känn med en provsticka eller gaffel för att avgöra om de är mjuka nog. Häll sedan av vattnet och låt svalna.
  2. Under tiden potatisen kokar, skiva alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka filéer. Skär gurka, tomat och avokado samt rödlök i tunna skivor.
  3. Aioli: Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt.
  4. I två skålar, fördela salladsmix, alla grönsaker och färskpotatis. Blanda ihop med citron och olivolja, smaka av med salt och peppar. Toppa sist med skivad alspånsrökt tofu, dill och aioli, servera med knäckebröd. Njut av en somrig vegetarisk sallad!

 

Svensk sommarsallad av rang!

Ta vara på färskpotatisen och gör en god sommarsallad. Vi låter alspånsrökt tofu axla rollen som varmrökt lax, och med dess rökiga smak blir det inte annat än toppen. Om du vill prova vår rökta tofu i fler rätter är den även ett gott och nyttigt alternativ till skinka, korv och bacon. Väldigt mångsidig, med andra ord!

 

Äkta rökt i Sverige

Vår älskade alspånsrökta tofu röker vi i vår egen tofufabrik i Vallentuna. Den är extra fast i konsistensen och röks med svenskt alspån för en fyllig och rökig smak. Farligt god, med andra ord. Så god att vi och många andra äter den direkt ur förpacknignen! Den trivs toppen i stekpannan, ugnen och även på grillen och passar till det mesta. Inte minst till färskpotatis och grönsaker som i det här receptet. Hoppas du provar den!