Recept av Yipin
20 min |ca. 8 våfflor / 2-4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl valfri mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • matfett (till stekning)

Topping, söt våffla:

  • 250g valfri färskost
  • 2 dl valfri vispgrädde
  • färska bär, t ex jordgubbar, blåbär
  • lönnsirap
  • citronmeliss (valfritt)

Topping, matig våffla:

  • 2 dl valfri crème fraiche
  • 1 rödlök
  • gräslök
  • tångkaviar eller rom

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu på ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross eller MatHem. Och välj växtbaserade ingredienser för helt veganska våfflor.

Så gör du

  1. Häll silkestofu, mjölk, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Mixa med en elvisp tills smeten är slät.
  2. Pensla våffeljärnet med lite matfett och häll på varsin skopa våffelsmet i järnet. Grädda någon minut tills gyllene och lägg över på de färdiga våfflorna på en tallrik. Grädda fler våfflor tills smeten är slut.
  3. Söt våffla: Häll färskost och vispgrädde i en liten bunke. Mixa med en elvisp tills ingredienserna blandats samman, ca 1 minut. Toppa med vispgrädde, färska bär (t ex skivade jordgubbar), lönnsirap och citronmeliss.
  4. Salt våffla: Finhacka rödlök och gräslök och toppa våfflan. Lägg på en klick crème fraiche samt tångkaviar eller rom.
  5. NJUT av riktigt goda våfflor utan ägg!

 

Våfflor utan ägg, fyllda med massa kärlek <3

Ett liv utan våfflor? Det går inte! Och våfflor utan ägg? Ja, där snackar vi gottigheter. I det här receptet använder vi silkesmjuk tofu stället för ägg för att få till extra frasiga, gooooda och proteinrika våfflor.

 

Det är även enkelt att välja växtbaserade toppings så att du får helt veganska våfflor, för dig som vill ha det. Det här är riktigt smarrigt och den perfekta frukosten eller lunchen – i vardagen, till helgen och såklart på den stora våffeldagen. Smaklig måltid!