Davids favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl växtbaserad mjölk
  • 1 msk agavesirap/lönnsirap
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • matfett (till stekning)

Tillbehör

  • valfria bär
  • sirap

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Mixa silkestofun fluffig i ca 30 sekunder i en matberedare, eller vispa den i en bunke i några minuter med elvisp.
  2. Blanda i växtbaserad mjölk, sirap och citronjuice. Vänd sist ned de torra ingredienserna och blanda om väl.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med en klick matfett. Häll i smeten så pannkakorna blir likt plättar i storleken. Vänd på pannkakorna när de börjar bubbla. Det brukar bara ta några minuter.
  4. Toppa dina veganska amerikanska pannkakor med valfria tillbehör, såsom grädde, färska bär och sirap. Servera och njut!

 

Tofu i pannkakor? En riktigt god idé om vi får säga det själva. Silkestofu är en extra mjuk tofu som har en len och yoghurtliknande konsistens. Med silkestofu i smeten får du veganska amerikanska pannkakor med det perfekta fluffet. Samtidigt håller pannkakorna ihop bra i stekpannan tack vare silkestofuns bindande effekt som påminner om ägg.

 

Silkestofu blir len och slät om den vispas eller mixas och har en rad olika användningsområden. Det är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga, fluffiga och saftiga. Möjligheterna stannar inte där. Mixa silkestofu och använd som krämig bas i soppor, såser och smoothies. Krämigt och extra protein på köpet!