Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin tofu sjögräs & dill
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl majsstärkelse
  • ca 1 dl valfri matgrädde
  • 10 st potatisar
  • 4 dl ärtor

 

Remouladsås

  • 2 dl valfri creme fraiche
  • 1 dl valfri majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk citronjuice
  • salt och peppar

 

Tillbehör:

  • färsk dill
  • citron

 

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

 

Så gör du

  1. Koka potatisen och ärtorna i två separata kastruller i rikligt med vatten.
  2. Dela tofun i två-fyra filer per förpackning. Häll sedan upp panko, majsstärkelse och matgrädde i 3 djupa separata tallrikar. Doppa härefter fileerna först i majsstärkelsen, sedan i matgrädden och till sist i pankoströbrödet.
  3. Stek den panerade tofun i en stekpanna med neutral olja på medelhögvärme, tills gyllene och krispiga på båda sidor.
  4. Remolaudsås: Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, dill och citronjuice i en skål. Smaka sedan av med salt och peppar.
  5. Servera sprödbakad tofu med sås, ärtor och potatis, toppa till sist med färsk dill och citron. Njut av krispet!

 

Sprödbakad tofu = fuskigt gott! 

Vår nyhet tofu sjögräs & dill har fylliga smaker av färsk dill, sjögräs, salt och en hint av citron. Som du kanske märkt passar den utmärkt att panera och steka i form av sprödbakad tofu, men den funkar lika bra i en gratäng eller soppa. Mums!

Hittar du inte vår nyhet i din butik? Visa gärna en bild på förpackningen till din butik och be dem ta in den till vegokylen. De lyssnar mest på dig som konsument.

 

Psst. Du kan också använda vår extra fast naturell tofu och smaksätta den själv med en marinad på citron, salt och färsk dill. Då rekommenderar vi att dela tofun i filéer och sedan låta den götta sig i marinaden i minst 30 minuter.