Pasta med ost- och ”skinksås”
Nostalgi och kurr i magen. Känner du det också? Vår pasta med ”skinksås” är en löjligt god och klimatsmart variant på mångas favoriträtt i skolan. I det här receptet snålar vi inte med grädden och osten, och den alspånsrökta tofun tar platsen som skinka med bravur. På bara 15 minuter har du en middag serverad – som dessutom hela familjen lär älska.
Nostalgi och kurr i magen. Känner du det också? Vår pasta med ”skinksås” är en löjligt god och klimatsmart variant på mångas favoriträtt i skolan. I det här receptet snålar vi inte med grädden och osten, och den alspånsrökta tofun tar platsen som skinka med bravur. På bara 15 minuter har du en middag serverad – som dessutom hela familjen lär älska.
Du behöver
- 230g Yipin alspånsrökt tofu
- 4 portioner spaghetti
- neutral olja
- 5 dl matgrädde
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl riven ost
- salt & peppar
Tillbehör
- färsk persilja
Tips!
Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.
Så gör du
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka strimlor. Stek på medelhög värme i olja i några minuter, tills tofun får en gyllene och krispig yta. Lägg tofun åt sidan.
- Hacka lök samt vitlök fint och stek tills de mjuknat. Häll i matgrädde, riven ost och blanda om. Sjud på låg värme tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ner den rökta tofun i såsen och blanda om.
- Servera, toppa med färsk persilja och njut av en galet god pasta med ost- och ”skinksås”!
Alspånsrökt tofu = klockren i en pasta!
Grattis – nu har du hittat ett gott, proteinrikt och klimatsmart alternativ till korv och skinka. Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med svenskt alspån i vår fabrik i Vallentuna (ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Resultatet är en förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en lättstekt tofu med en extra fast konsistens.
Vi rekommenderar att prova alspånsrökt tofu istället för bacon och skinka i en pasta, eller istället för korv i en tofu stroganoff. Eller varför inte äta den precis som den är som skivat pålägg på mackan? Att äta mindre rött kött har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.