Recept av Amelie Johansson (@realameliejohansson)
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • 1 dl cashewnötter
  • 7 dl spetskål (ca 1/3 spetskålshuvud)
  • 3 salladslökar
  • 2 dl edamamebönor

Dressing

  • ½ dl tahini
  • 3 msk tamari
  • 3 msk citronsaft eller risvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 msk honung
  • ½ tsk ingefärspulver
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk cayennepeppar

Tips!

Handla Yipin extra fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys eller Mathem.

Så gör du

  1. Lägg cashewnötterna på ett bakplåtspapper och rosta i ugn eller airfryer på 200°C i 5 minuter. Rör om efter halva tiden så att de rostas jämnt och inte bränns. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Bryt isär tofun i tuggstora bitar, ringla över lite olja och en generös nypa salt. Tillaga i ugn eller airfryer på 200°C i 20 minuter tills gyllene och krispig.
  3. Hacka upp spetskål och salladslök. Grovhacka cashewnötterna.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa tills den blir helt slät.
  5. Lägg spetskål, salladslök, edamamebönor, tofu och cashewnötter i en skål och häll över så mycket dressing du önskar (vi använde ungefär hälften av dressingen). Blanda runt, servera och njuuuut!

Krispig tofu gör salladen godare!

Ja, gyllene och krispig tofu är precis det man vill ha i en sallad – det blir gott, proteinrikt och klimatsmart. Visste du att vår extra fast tofu också är extra lätt att tillaga, har högre proteinhalt och ger mer tuggmotstånd? Det är sant! Släng in den i ugnen eller airfryer i 20 min och vips har du krispig tofu som passar alldeles utmärkt till en fräsch och smakrik sallad 🥗 Smaklig måltid!