Krispig sallad med rostade cashewnötter
Fräsch och krispig sallad fullproppad med smak! Det är vad du får när du blandar rostade cashewnötter, spetskål, edamamebönor och extra fast tofu med sesam- och ingefärsdressing – mm så gott! 😋 Med den fantastiskt goda dressingen får du alla smaker i ett; nötigt, umami, syrligt, sötma och hetta. Receptet är skapat av Amelie Johansson (@realameliejohansson på Instagram) och passar perfekt till alla dagar och tillfällen. Den är lika god en varm sommarkväll som en kallare dag i januari! 💛
Fräsch och krispig sallad fullproppad med smak! Det är vad du får när du blandar rostade cashewnötter, spetskål, edamamebönor och extra fast tofu med sesam- och ingefärsdressing – mm så gott! 😋 Med den fantastiskt goda dressingen får du alla smaker i ett; nötigt, umami, syrligt, sötma och hetta. Receptet är skapat av Amelie Johansson (@realameliejohansson på Instagram) och passar perfekt till alla dagar och tillfällen. Den är lika god en varm sommarkväll som en kallare dag i januari! 💛
Du behöver
- 230g Yipin extra fast tofu naturell
- 1 dl cashewnötter
- 7 dl spetskål (ca 1/3 spetskålshuvud)
- 3 salladslökar
- 2 dl edamamebönor
Dressing
- ½ dl tahini
- 3 msk tamari
- 3 msk citronsaft eller risvinäger
- 3 msk vatten
- 1 msk honung
- ½ tsk ingefärspulver
- ¼ tsk vitlökspulver
- ¼ tsk cayennepeppar
Tips!
Handla Yipin extra fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys eller Mathem.
Så gör du
- Lägg cashewnötterna på ett bakplåtspapper och rosta i ugn eller airfryer på 200°C i 5 minuter. Rör om efter halva tiden så att de rostas jämnt och inte bränns. Ställ åt sidan för att svalna.
- Bryt isär tofun i tuggstora bitar, ringla över lite olja och en generös nypa salt. Tillaga i ugn eller airfryer på 200°C i 20 minuter tills gyllene och krispig.
- Hacka upp spetskål och salladslök. Grovhacka cashewnötterna.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa tills den blir helt slät.
- Lägg spetskål, salladslök, edamamebönor, tofu och cashewnötter i en skål och häll över så mycket dressing du önskar (vi använde ungefär hälften av dressingen). Blanda runt, servera och njuuuut!
Krispig tofu gör salladen godare!
Ja, gyllene och krispig tofu är precis det man vill ha i en sallad – det blir gott, proteinrikt och klimatsmart. Visste du att vår extra fast tofu också är extra lätt att tillaga, har högre proteinhalt och ger mer tuggmotstånd? Det är sant! Släng in den i ugnen eller airfryer i 20 min och vips har du krispig tofu som passar alldeles utmärkt till en fräsch och smakrik sallad 🥗 Smaklig måltid!
Krispig, syrlig eller matig sallad – vilken väljer du?
Det tar inte stopp här, vi har mer! Kolla in vår receptbank med över 100+ recept på krispig sallad, pastasallad och mycket mer.