Recept av Amelie Johansson
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk sesamolja eller rapsolja
  • 1 ark nori
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2-3 dl riven kokos
  • kokosolja eller rapsolja för stekning

Så gör du

  1. Skiva tofun i 1 cm tjocka skivor. Skär varje skiva diagonalt och forma trianglar.
  2. Gör marinaden i en behållare genom att blanda hälften av kokosmjölken (200 ml), sojasås, limejuice och sesam- eller rapsolja. Riv eller skär noriarket och lägg i marinaden.
  3. Tillsätt tofun i behållaren med marinaden, lägg på locket och skaka ordentligt för att kombinera.
  4. Ställ in tofun i kylen och låt den marinera i minst 30 min eller över natten.
  5. I en skål, blanda majsstärkelse, kokosmjöl, lökpulver och vitlökspulver.
  6. I en annan skål, tillsätt resterande kokosmjölk (200 ml) och lite vatten om kokosmjölken är för tjock.
  7. Tillsätt riven kokos i en tredje skål.
  8. Doppa varje bit tofu först i kokosmjölk- och stärkelseblandningen, sedan i kokosmjölken och sist i riven kokos. Lägg åt sidan tills alla bitar är täckta.
  9. Hetta upp kokosolja i en stor stekpanna på medelhög värme. När den är varm, lägg i tofubitarna och stek på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
  10. Servera din kokospanerade tofu med din favoritdippsås, t ex sweet chili eller Yipin umamisås soja & shiitake. Njut!

 

Kokos attraherar 🧲

Det har upptäckts att kokosnöter har små magnetiska partiklar i sina skal, och forskare utforskar därför möjligheten att använda kokosnötskal för att förbättra datalagringsenheter och batterier. Kokos har alltså många användningsområden!