Jennys favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • ca 2 msk majsstärkelse
  • neutral olja
  • 1 valfri paprika
  • 1 broccoli
  • 2 port. ris

Sticky ingefärssås:

  • 1 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk japansk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rårörsocker (eller strösocker)
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk majsstärkelse
  • ca 1 dl vatten

Tillbehör

  • färsk koriander
  • sesamfrön
  • lime

Tips!

Hitta Yipin extra fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär tofun i 1,5 cm stora kuber. Dela paprika och broccoli i smala avlånga bitar. Riv ingefära och vitlök.
  3. Häll majsstärkelse i en bunke eller form och vänd i tofubitarna så alla kuber täcks. Stek den panerade tofun på medelhög värme i lite olja tills den blivit gyllenbrun på alla sidor. Ställ åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt paprika och broccoli och woka i olja på medelhög-hög värme tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
  5. I en medelstor kastrull, tillsätt samtliga ingredienser till såsen och låter puttra på medelhög värme tills såsen tjocknat. Tillsätt den stekta tofun och rör om. Låt puttra ytterligare några minuter tills tofun känns härligt klibbig (“sticky”).
  6. Servera din grönsakswok med riso och toppa med koriander, sesamfrön och lite färskpressad lime. Mums!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en extra fast naturell tofu, som tack vare sin extra fasta konsistens får en krispig yta på ett kick och drar åt sig smaker som ett riktigt proffs.

Har du provat receptet på denna fräscha wok med sticky tofu?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3