Elvira Ekeblad
30 min |2 portioner

Ingredienser

  • 1 pkt pizzabotten på vitkål från For Real! Foods
  • 400g fast Tofu
  • 1 msk rostad sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tamari
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk sesamfrön
  • 3 salladslökar
  • 1 gul paprika
  • riven vegansk ost
  • 1/2 dl majonäs
  • 1 lime

 

Tillbehör 

  • grönsallad
  • avokado

 

Tips! 

Köp hem Extra fast tofu naturell från Mathem.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Smula sönder tofun, finhacka vitlöken och salladslöken. Separera det vita och det gröna på salladslöken.
  3. Stek vitlök och tofu i sesamolja, på medelhög värme några minuter, tills tofun börjar få färg.
  4. Häll i tamari, risvinäger och agave och låt det sjuda in.
  5. Häll i den vita salladslöken och stek på svag värme 1-2 minuter och ta bort från värmen.
  6. Ta pizzabottnarna på bakplåtspapper på en plåt och bred ut majonäs i ett tunt lager. Fördela tofuröran uppepå med lite riven ost.
  7. Stoppa in i ugnen och grädda i ca 10 min eller tills osten smält.
  8. Toppa pizzorna med den gröna salladslöken, finskuren paprika, sesamfrön och ett par klickar majonäs. Pressa lite lime över. Njut!

 

Glutenfri pizza = krångelfri pizza 🍕

Slipp all krångel med pizzadeg genom att köpa For Real! Foods färdiggjorda pizzabotten! Den är gjord på vitkål och innehåller färre kalorier samer mer fibrer och protein jämfört med traditionella fryspizzor – vilken grej 🤩

 

Vi vill höra från dig! 

Vad tyckte du om detta recept på glutenfri pizza? Vi är alltid intresserade av att höra vad du tycker! Interagera med oss på @yipin.se eller receptkreatören på @gronaella 💛