Davids favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 portioner ris

General tso-sås

  • 1 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk ljus sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 msk socker
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk majsstärkelse
  • ca 1 dl vatten

 

Tillbehör:

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofublocket med en kökshandduk och tryck sedan försiktigt ur lite vatten. Därefter skär du tofun i ca 1 ½ cm stora kuber. Lägg i en bunke eller låda och vänd sedan med majsstärkelse så alla kuber täcks.
  3. Stek den panerade tofun på medelhög värme i lite neutral olja tills den blivit gyllenbrun på alla sidor. Ställ sedan åt sidan.
  4. Riv ingefära och vitlök. I samma panna som du stekte tofun i, tillsätt sedan samtliga ingredienser till såsen och låter puttra på medelhög värme tills såsen tjocknat. Tillsätt härefter den stekta tofun och rör om. Låt puttra ytterligare några minuter tills tofun känns “sticky”.
  5. Servera din general tso tofu med ris och toppa med salladslök och sesamfrön. Mumsa på!

 

General tso tofu = lyxmiddag på 20 min!

Tyckte du också att det var gott, såsigt och krispigt? Kanske ramlade du till och med av stolen? General tso är den perfekta rätten om snabbt vill göra en lyxig middag och bjuda någon du tycker om. Win-win!

 

Tofu + majsstärkelse = krisp!

Har du hört om majsstärkelse-knepet? Att panera tofun med majsstärkelse är ett enkelt knep för att få till det där krrrispet. I detta recept på general tso tofu steker du härefter tofun och smaksätter den sedan med en sticky sås. För fler krispiga tips och knep, läs även vår artikel Så lagar du krispig tofu!