Att laga mat behöver inte vara dyrt för att vara gott. I den här artikeln delar jag med mig av 5 billiga veckan-recept – enkla och plånboksvänliga recept på smakrika måltider. Du hittar bland annat pasta med tofu och tomatsås, stekt ris med grönsaker och pyttipanna med alspånsrökt tofu. Så vad säger du? Låt oss upptäcka god mat med få och billiga ingredienser! 😊
1. Pasta med tofu och tomatsås
För alla pastaälskare där ute – här kommer ett supergott och enkelt recept till billiga veckan! Pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås är en smakrik rätt som inte tömmer plånboken. Fräs gärna körsbärstomater i vitlök för extra smak och toppa med färsk basilika. Tomat och basilika är ju en klassisk kombination, och även om parmesan är gott så funkar rätten lika bra utan – eller med ett billigare alternativ såsom riven ost. Detta är en riktig vardagsfavorit. Prova och se själv!
2. Stekt ris med grönsaker
Ett supergott och billigt recept på stekt ris med grönsaker – perfekt när vardagen är hektisk och du har grönsaker som behöver ätas upp. Receptet får sitt crunch från krispig tempeh, morötter och broccoli (eller de grönsaker du har hemma). En favorit som går snabbt att slänga ihop och som garanterat blir en ny vardagsräddare. Har du inte testat än så är det verkligen dags!
3. Pasta med ”skinksås”
Det här är en rätt som verkligen ger nostalgi – pasta med ”skinksås” som påminner om den klassiska skolmatsfavoriten, men i en billigare och växtbaserad version. Här har vi fyllt såsen med krämig havregrädde och ”ost”, och den alspånsrökta tofun gör ett riktigt bra jobb som ersättning för skinka. På bara 15 minuter har du en snabblagad middag som garanterat går hem hos hela familjen!
4. Pyttipanna med alspånsrökt tofu
Behöver du en lunch eller middag på 15 minuter? Här är lösningen! Denna pyttipanna med alspånsrökt tofu är en smakrik, klimatsmart och billigare variant av den klassiska rätten. En perfekt rätt att laga när du vill ha något snabbt, enkelt och gott, samtidigt som du ger hela familjen något de verkligen gillar.
5. Pastasallad med örtig tofu
Vill du göra en pastasallad lite mer spännande? Prova att tillsätta krispig örtmarinerad tofu! Den här pastasalladen är både god och fräsch, och du gör den på mindre än 15 minuter. Tofun blir härligt krispig när den steks, men den är också supergod kall om du vill spara tid. Med basilika, timjan och vitlök i marinaden får du en smakrik tofu som tar pastasalladen till nya höjder.
Gillade du recepten?
Hoppas att de här enkla och billiga recepten har gett dig inspiration till nya måltider! För visst kan det vara lätt att laga god mat utan att det blir dyrt? Testa gärna någon av rätterna nästa gång du vill ha en billig och smakrik middag – det finns ju inget bättre än att spara pengar och samtidigt få en god måltid på köpet! 😊