Recept av Yipin
15 min
|4-5 portioner
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 200g vit choklad
- 2 msk lönnsirap
- ½ lime (saften)
-
Topping
- hallon eller andra bär
- 1 lime (skiva + zest)
- vit choklad riven
- mynta
Så gör du
- Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Låt svalna lite.
- I en matberedare eller blender, mixa silkestofun i cirka 30 sekunder tills den är slät.
- Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern och mixa, addera den smälta chokladen i en tunn stråle. Mixa tills slät.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera din vita chokladmousse med hallon i mindre skålar och toppa med hyvlad vit choklad, lime och mynta!
- Servera och njut! 🎉
Vit chokladmousse med hallon – en festlig avslutning!
På nyår då vill man bara njuta, eller hur? Då finns det ingen efterrätt som passar så bra som vårt recept på den här vita chokladmoussen. Du förbereder den på endast 15 minuter – garanterat klart innan gästerna kommer. Sen är den helt klar, bara att ta ut från kylskåpet och njuta! Det är tack vare vår silkestofu som den blir extra krämig och god. Vår silkestofu är så lätt att använda som krämig bas; släng bara ner den i mixern och vips så har du en perfekt bas i både mat- och baklagning! 🤩
Sugen på fler efterrätter?
Gillade du vårt recept på vit chokladmousse? Spana in fler goda recept nedan!
Recept av Yipin
Vegansk kladdkaka
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk chokladmousse
15 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk cheesecake (fryst)
30 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad
30 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Pepparkakscheesecake
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Saffransmousse med kaksmul och lingon
15 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Veganska lussebullar med vaniljkräm – recept
ca 2h
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk jordgubbstårta med vit choklad
20 min
|
Silkestofu