Vit chokladmousse med hallon
Vårt recept på vit chokladmousse med hallon är perfekt till nyår och andra festliga tillfällen! Den är krämig, lyxig och har den OTROLIGA kombinationen av söt vit choklad och friska hallon. Dessutom är den superenkel och snabb att göra, på bara 4 ingredienser. En riktig festdessert som garanterat kommer imponera på gästerna! Med silkestofu som bas blir moussen extra len och krämig utan grädde eller ägg. Dessutom blir den mer proteinrik och helt växtbaserad. Toppa med färska hallon, riv över vit choklad eller kanske lite glitter för extra nyårsfeeling. Servera och njut! 🎉
Vårt recept på vit chokladmousse med hallon är perfekt till nyår och andra festliga tillfällen! Den är krämig, lyxig och har den OTROLIGA kombinationen av söt vit choklad och friska hallon. Dessutom är den superenkel och snabb att göra, på bara 4 ingredienser. En riktig festdessert som garanterat kommer imponera på gästerna! Med silkestofu som bas blir moussen extra len och krämig utan grädde eller ägg. Dessutom blir den mer proteinrik och helt växtbaserad. Toppa med färska hallon, riv över vit choklad eller kanske lite glitter för extra nyårsfeeling. Servera och njut! 🎉
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 200g vit choklad
- 2 msk lönnsirap
- ½ lime (saften)
-
Topping
- hallon eller andra bär
- 1 lime (skiva + zest)
- vit choklad riven
- mynta
Så gör du
- Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Låt svalna lite.
- I en matberedare eller blender, mixa silkestofun i cirka 30 sekunder tills den är slät.
- Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern och mixa, addera den smälta chokladen i en tunn stråle. Mixa tills slät.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera din vita chokladmousse med hallon i mindre skålar och toppa med hyvlad vit choklad, lime och mynta!
- Servera och njut! 🎉
Vit chokladmousse med hallon – en festlig avslutning!
På nyår då vill man bara njuta, eller hur? Då finns det ingen efterrätt som passar så bra som vårt recept på den här vita chokladmoussen. Du förbereder den på endast 15 minuter – garanterat klart innan gästerna kommer. Sen är den helt klar, bara att ta ut från kylskåpet och njuta! Det är tack vare vår silkestofu som den blir extra krämig och god. Vår silkestofu är så lätt att använda som krämig bas; släng bara ner den i mixern och vips så har du en perfekt bas i både mat- och baklagning! 🤩
Sugen på fler efterrätter?
Gillade du vårt recept på vit chokladmousse? Spana in fler goda recept nedan!