Recept av Yipin
20 min |8 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 200 g vit choklad
  • valfri tårtbotten (t ex recept från Fridasvegobak)
  • 3 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1 l färska jordgubbar

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Lägg silkestofun i en bunke och mixa eller vispa med elvisp till en slät konsistens. Häll i den smälta vita chokladen och fortsätt vispa.
  3. Låt stå i kylskåpet ett par timmar.
  4. Varva tårtbotten, grädde, sylt och chokladfyllningen. Toppa med färska jordgubbar och bjud på en sagolikt god vegansk jordgubbstårta!

 

Fyllningen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Silkestofun mixas och blandas samman med smält vit choklad vilket ger tårtan det där lilla extra. Denna jordgubbstårta är också enkel att göra – baka en egen tårtbotten eller använd en färdig. Om du vill ha en vegansk variant kan du däremot behöva baka en egen, då en färdig kan vara svår att hitta i butik. Prova till exempel något av recepten hos Fridas vegobak.