Saffransmousse med kaksmul och lingon
Saffransmousse (vegansk mousse) – ett juligt recept som är både enkelt och supergott! Vegansk mousse som är perfekt för dig som vill ha en krämig, lätt och fräsch dessert med julens smaker, utan att behöva lägga ner massa tid i köket. Saffran ger moussen en härlig, värmande julig smak, och silkestofun gör den extra mjuk och fluffig. Toppad med syrliga lingon, hyvlad vit choklad och knapriga kaksmulor får du en härlig kontrast mellan det söta och syrliga. Perfekt till julbordet eller som en fräsch avslutning på en mysig julmiddag 🎅
Saffransmousse (vegansk mousse) – ett juligt recept som är både enkelt och supergott! Vegansk mousse som är perfekt för dig som vill ha en krämig, lätt och fräsch dessert med julens smaker, utan att behöva lägga ner massa tid i köket. Saffran ger moussen en härlig, värmande julig smak, och silkestofun gör den extra mjuk och fluffig. Toppad med syrliga lingon, hyvlad vit choklad och knapriga kaksmulor får du en härlig kontrast mellan det söta och syrliga. Perfekt till julbordet eller som en fräsch avslutning på en mysig julmiddag 🎅
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 100g vit choklad
- 1 msk apelsinsaft
- 1 påse saffran (0,5 g)
- 2 msk lönnsirap
- valfritt: 1 nypa salt
-
Topping
- lingon
- hyvlad vit choklad
- havreflarn, smulade
Så gör du
- Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Låt svalna litegrann.
- I en matberedare eller blender, mixa tofun i cirka 30 sekunder tills den är slät.
- Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern och mixa, addera den smälta chokladen i en tunn stråle. Mixa tills slät.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera din saffransmousse i mindre skålar och toppa med lingon, hyvlad vit choklad, och kaksmulor!
Saffransmousse – extra krämig med silkestofu
Vår silkestofu är den hemliga ingrediensen som gör den här saffransmoussen extra krämig och fluffig! Den silkesmjuka konsistensen gör att moussen får en härlig, len textur utan att bli tung, och den tar lätt upp smakerna från saffran och vit choklad. Silkestofu är också ett utmärkt växtbaserat alternativ som ger både näring och en fantastisk krämighet – en verklig hjälte i både bakning och matlagning skulle jag säga! 🦸 Dessutom är den mångsidig och passar perfekt i både söta och salta rätter, vilket gör den till en ovärderlig ingrediens i ditt kök.
Fyll julbordet med fler av våra recept