Recept av Emilia Milosavljevic
45 min |4 portioner

Du behöver

  • Krispig tofu:

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2–3 dl majsstärkelse
  • ca 1 dl havredryck
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 2–3 dl panko och ströbröd
  • Risnudlar:

  • rapsolja
  • 250 g risnudlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ chili
  • Sallad:

  • 2 morötter
  • 300 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • blandsallad
  • ½ chili
  • 6 msk jordnötter
  • 4 salladslökar
  • Jordnötssås:

  • ½ lime
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 cm ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk socker
  • ½ dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sojasås

Tips!

Yipin fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Risnudlar: Tillaga nudlar enligt anvisning på förpackningen. Värm på olja tillsammans med hackad chili i en kastrull på låg värme i några minuter. Låt svalna något och blanda sedan i pressad vitlök och salt. Blanda ihop med nudlarna och låt stå en stund.
  2. Sallad: Strimla morötter, paprika och vitkål. Tärna mangon. Hacka jordnötter, salladslök och chili.
  3. Jordnötssås: Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer i 10–15 sekunder. Ställ åt sidan.
  4. Krispig tofu: Torka av tofun med hushållspapper, eller pressa den på vatten i cirka 20 minuter. Blanda majsstärkelse, chilipulver och salt i en skål. Häll upp havredryck i en annan skål, och ströbröd och panko i en tredje.
  5. Dela tofun i ca 1 ½ cm stora kuber, vänd några i taget i majsstärkelsen så att alla sidor täcks, sen i havredrycken och sist i pankon/ströbrödet. Stek tofun i rikligt med olja på medelvärme tills alla sidor är gyllenbryna.
  6. I en tallrik, placera risnudlar i botten och lägg på grönsaker, tofu, sås och toppa med chili, salladslök och jordnötter. Dags att njuta av din thaisallad, mums!

 

Känner du någon som inte är helt såld på tofu än? Då kommer personen bli övertygad av den här rätten. Spara receptet och njut!

 

Tofutips! Vår fast tofu naturell blir ännu fastare om du pressar den på vatten – då blir också resultatet ännu krispigare. Lägg tofun i hushållspapper, placera den mellan två brickor eller skärbrädor och placera något tungt ovanpå. Låt stå i kylskåp i minst 20 minuter innan tillagning.

 

Foto och recept är skapat av Emilia Milosavljevic. Hon driver en matblogg och Instagram med otrolig matinspiration! Du hittar fler av hennes goda recept på @emimiil och på bloggen matinspo.se