Sallys favoritrecept
20 min |2-4 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 2 msk Yipin umamisås
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 morötter
  • 250g shiitakesvamp
  • 4 salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sojasås
  • 1 paket färdiga dumpling-degplattor (finns i välsorterade matbutiker eller asiatiska specialbutiker)

Dippsås

  • 1 dl Yipin Teriyakisås Original
  • sesamfrön
  • salladslök

 

Tips!

I detta gyoza-recept används vår goda teriyakisås, som finns på ICA och Coop.

Så gör du

  1. Hacka morötter och skiva svamp och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Smula ner tofun i en panna och stek en stund. Tillsätt grönsakerna, ingefära och vitlök. Fortsätt steka tills allt mjuknat och vätskan försvunnit.
  3. Blanda i umamisåsen samt sojasåsen och dra undan stekpannan från plattan.
  4. Fyll en rund degplatta med ca 1 msk tofublandning. Dutta lite vatten på kanterna av plattan och tryck ena änden mot den andra i mitten, så att den viks på hälften.
  5. Gör små veck på vardera sida, så att din dumpling formas som en halvmåne. Repetera tills du använt all tofublandning.
  6. Stek dina gyoza dumplings i omgångar på medelhög till hög värme i olja. Se till att de inte rör varandra så att de fastnar.
  7. Tillsätt ca 2 msk vatten i pannan och lägg på locket. Låt dina dumplings ångas i 1-2 minuter.
  8. När allt vatten avdunstat, ta av locket och stek på hög värme tills dina dumplings fått en krispig undersida.
  9. Servera dina gyoza med sås, t.ex. vår nya teriyakisås. Njut!

 

Vegetarisk gyoza = 💛

Gyoza är en populär japansk maträtt som traditionellt fylls med kött och grönsaker, men kan även göras vegetariska. Gyoza har sina rötter i jiaozi, det vill säga kinesiska dumplings, som introducerades i Japan i mitten av 1900-talet. Gyoza serveras med sås och vi har valt vår nya teriyakisås till detta gyoza-recept som har en perfekt bladning av sälta och sötma!