Sallys favoritrecept
20 min
|2-4 portioner
Du behöver
- 230g Yipin tofu soja & ingefära
- 2 msk Yipin umamisås
- 1 msk sesamolja
- 1-2 morötter
- 250g shiitakesvamp
- 4 salladslökar
- 1 msk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk sojasås
- 1 paket färdiga dumpling-degplattor (finns i välsorterade matbutiker eller asiatiska specialbutiker)
Dippsås
- 1 dl Yipin Teriyakisås Original
- sesamfrön
- salladslök
Tips!
I detta gyoza-recept används vår goda teriyakisås, som finns på ICA och Coop.
Så gör du
- Hacka morötter och skiva svamp och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
- Smula ner tofun i en panna och stek en stund. Tillsätt grönsakerna, ingefära och vitlök. Fortsätt steka tills allt mjuknat och vätskan försvunnit.
- Blanda i umamisåsen samt sojasåsen och dra undan stekpannan från plattan.
- Fyll en rund degplatta med ca 1 msk tofublandning. Dutta lite vatten på kanterna av plattan och tryck ena änden mot den andra i mitten, så att den viks på hälften.
- Gör små veck på vardera sida, så att din dumpling formas som en halvmåne. Repetera tills du använt all tofublandning.
- Stek dina gyoza dumplings i omgångar på medelhög till hög värme i olja. Se till att de inte rör varandra så att de fastnar.
- Tillsätt ca 2 msk vatten i pannan och lägg på locket. Låt dina dumplings ångas i 1-2 minuter.
- När allt vatten avdunstat, ta av locket och stek på hög värme tills dina dumplings fått en krispig undersida.
- Servera dina gyoza med sås, t.ex. vår nya teriyakisås. Njut!
Vegetarisk gyoza = 💛
Gyoza är en populär japansk maträtt som traditionellt fylls med kött och grönsaker, men kan även göras vegetariska. Gyoza har sina rötter i jiaozi, det vill säga kinesiska dumplings, som introducerades i Japan i mitten av 1900-talet. Gyoza serveras med sås och vi har valt vår nya teriyakisås till detta gyoza-recept som har en perfekt bladning av sälta och sötma!
Fler japanska recept
Recept av Louise Laurenius
Tofu sushi sandwich med äpple och avokado
45 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Jennys favoritrecept
Ramensoppa med friterad tofu
30 min
|
Friterad tofu
Lukas favoritrecept
Teriyaki wok med tempeh
20 min
|
Tempeh teriyaki
Recept av Elvira Ekeblad
Sushi wrap (onigirazu)
20 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Johannas favoriträtt
Tofu teriyaki med grönsaker och ris
15 min
|
Fast tofu naturell
Johannas favoritrecept
Hiyayakko – japansk förrätt med silkestofu
10 min
|
Silkestofu
Jennys favoritrecept
Vegetarisk kyckling teriyaki – recept
15 min
|
Teriyakisås Original
Jocelines favoritrecept
Vegetarisk ramen med alspånsrökt tofu
20 min
|
Alspånsrökt tofu