Lindas favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 rödlökar
  • 1 broccolihuvud
  • 4 tsk socker eller agavesirap
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 200 g nudlar (t ex risnudlar)

 

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

Du behöver

  1. Torka av tofun med en kökshandduk och pressa försiktigt ur vatten. Tärna härefter tofun i ca 1,5 cm stora kuber. Skär rödlök och broccoli i medelstora bitar.
  2. Blanda ihop sojasås, sötning, sesamolja, vatten och riven ingefära i en bunke. Laga nudlar enligt anvisningar på förpackningen.
  3. I en wokpanna, stek tofun gyllene på medelhög värme med lite olja. Tillsätt grönsakerna, stek tills de mjuknat något och tofun är gyllene och krispig. Sänk sedan värmen, addera sojablandningen och de tillagade nudlarna. Blanda runt och woka i några min.
  4. Servera vegansk wok i tallrikar (och spara gärna lite till matlådor!). Toppa med salladslök, lime och sesamfrön. Mums.

 

Vegansk wok = perfekt matlåda!

Visst var det snabbt och enkelt att laga? Det är dessutom en perfekt matlåda som är snäll mot plånkan (och stor potential finns för att imponera på klasskompisarna eller kollegorna!!).

 

Tofu passar som handen i handsken i wok! Här används vår fasta naturella tofu som vi tillverkar i Vallentuna med ett recept från vår gammelmormor.

Fast naturell tofu mår bra av att pressas lite på vatten innan tillagning. Då hjälper du tofun att nå sin fulla potential; få djupare smak, bättre tuggmotstånd och en krispigare yta. Hur gör du det då? Jo, du gör det enkelt genom att bara torka av den med en kökshandduk och försiktigt trycka ur vatten i någon minut. Galet enkelt!

 

Vill du ha ännu krispigare tofu så kan du även pressa tofun under en längre tid genom att lägga något tungt ovanpå. Läs mer i vår artikel: Tillaga tofu – 7 enkla och goda sätt.