Recept av Marcus Frank (@mackanskost)
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin friterad tofu
  • 2 paprikor
  • 1 broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 1 paket äggnudlar
  • 2 dl Yipin Hoisinsås Chili & Sesam
  • sesamfrön (valfritt)

Tips! 

  • Vår hoisinsås finns i vegokylen hos Hemköp, Willys, ICA och City Gross.

Så gör du

  1. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skär paprikorna och broccolin i medelstora bitar. Skiva morötterna tunt.
  3. Hetta upp olja i en panna och häll ner den friterade tofun. Stek den så den får en fin och krispig yta.
  4. Lägg i grönsakerna och låt steka tillsammans med tofun i cirka 5 minuter. Häll på såsen och de kokta nudlarna. Rör om och låt steka ihop på låg värme i ungefär 10 minuter.
  5. Toppa gärna med rostade sesamfrön för extra smak. NJUT!

 

Receptet är skapat av Marcus Frank / Instagram-kontot @mackanskost som fokuserar på GOD mat utan några krusiduller. Det är verkligen fyllt med matglädje, produkttips och allmänt positiva vibbar – börja följa och låt dig inspireras!

 

Grönsakswok = 💛

Att woka är kanske det bästa sättet att tillaga grönsaker på. De behåller sin krispighet och fräschhet samtidigt som det går riktigt snabbt 👏 Om du använder en wokpanna blir det pluspoäng; den tål höga temperaturer är designad för att fördela värmen jämnt över maten. Inte så konstigt att det är en så pass populär matlagningsteknik i stora delar av Asien!

Apropå wok… Du har väl inte missat vår TÄVLING där du kan vinna ett wok-kit värt 5000 kr?! Det enda du behöver göra är att fota kvittona när du handlat Yipin tofu och mejla dem till oss. Läs mer via länken ovan.

 

Komponera din egen grönsakswok 👨‍🍳

Har du grönsaker som blivit kvar i kylen? Släng in dem i denna grönsakswok vettja! Receptet är lätt att anpassa beroende på vilka grönsaker och ingredienser du har hemma. T ex zucchini, sockerärtor, vitkål och böngroddar som annars skulle bli dåliga kan förvandlas till utmärkta tillskott i en grönsakswok. Glöm inte att smaka av med mer hoisinsås när du lägger till fler ingredienser 😉