Recept av Marcus Frank (@mackanskost)
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin friterad tofu
  • 2 paprikor
  • 1 broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 1 paket äggnudlar
  • 2 dl Yipin Hoisinsås Chili & Sesam
  • sesamfrön (valfritt)

Tips! 

  • Vår hoisinsås finns i vegokylen hos Hemköp, Willys, ICA och City Gross.

Så gör du

  1. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skär paprikorna och broccolin i medelstora bitar. Skiva morötterna tunt.
  3. Hetta upp olja i en panna och häll ner den friterade tofun. Stek den så den får en fin och krispig yta.
  4. Lägg i grönsakerna och låt steka tillsammans med tofun i cirka 5 minuter. Häll på såsen och de kokta nudlarna. Rör om och låt steka ihop på låg värme i ungefär 10 minuter.
  5. Toppa gärna med rostade sesamfrön för extra smak. NJUT!

 

Receptet är skapat av Marcus Frank / Instagram-kontot @mackanskost som fokuserar på GOD mat utan några krusiduller. Det är verkligen fyllt med matglädje, produkttips och allmänt positiva vibbar – börja följa och låt dig inspireras!

 

Grönsakswok = 💛

Att woka är kanske det bästa sättet att tillaga grönsaker på. De behåller sin krispighet och fräschhet samtidigt som det går riktigt snabbt 👏 Om du använder en wokpanna blir det pluspoäng; den tål höga temperaturer är designad för att fördela värmen jämnt över maten. Inte så konstigt att det är en så pass populär matlagningsteknik i stora delar av Asien!

 

Komponera din egen grönsakswok 👨‍🍳

Har du grönsaker som blivit kvar i kylen? Släng in dem i denna grönsakswok vettja! Receptet är lätt att anpassa beroende på vilka grönsaker och ingredienser du har hemma. T ex zucchini, sockerärtor, vitkål och böngroddar som annars skulle bli dåliga kan förvandlas till utmärkta tillskott i en grönsakswok. Glöm inte att smaka av med mer hoisinsås när du lägger till fler ingredienser 😉