Snabb grönsakswok på 6 ingredienser
Lunch eller middag på nolltid? Inget slår denna grönsakswok på bara 6 ingredienser – det kan @mackanskost intyga! Receptet görs med vår färdigfriterade tofu och vår färdiga hoisinsås som gör vardagen ännu enklare. Hoisinsåsen har en fyllig konsistens som gör både nudlarna, tofun och grönsakerna riktigt smakrika 🤤 Så ta fram stekpannan (eller wokpannan!) och sväng ihop denna enkla vardagsfavorit!
Lunch eller middag på nolltid? Inget slår denna grönsakswok på bara 6 ingredienser – det kan @mackanskost intyga! Receptet görs med vår färdigfriterade tofu och vår färdiga hoisinsås som gör vardagen ännu enklare. Hoisinsåsen har en fyllig konsistens som gör både nudlarna, tofun och grönsakerna riktigt smakrika 🤤 Så ta fram stekpannan (eller wokpannan!) och sväng ihop denna enkla vardagsfavorit!
Du behöver
Så gör du
- Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skär paprikorna och broccolin i medelstora bitar. Skiva morötterna tunt.
- Hetta upp olja i en panna och häll ner den friterade tofun. Stek den så den får en fin och krispig yta.
- Lägg i grönsakerna och låt steka tillsammans med tofun i cirka 5 minuter. Häll på såsen och de kokta nudlarna. Rör om och låt steka ihop på låg värme i ungefär 10 minuter.
- Toppa gärna med rostade sesamfrön för extra smak. NJUT!
Receptet är skapat av Marcus Frank / Instagram-kontot @mackanskost som fokuserar på GOD mat utan några krusiduller. Det är verkligen fyllt med matglädje, produkttips och allmänt positiva vibbar – börja följa och låt dig inspireras!
Grönsakswok = 💛
Att woka är kanske det bästa sättet att tillaga grönsaker på. De behåller sin krispighet och fräschhet samtidigt som det går riktigt snabbt 👏 Om du använder en wokpanna blir det pluspoäng; den tål höga temperaturer är designad för att fördela värmen jämnt över maten. Inte så konstigt att det är en så pass populär matlagningsteknik i stora delar av Asien!
Komponera din egen grönsakswok 👨🍳
Har du grönsaker som blivit kvar i kylen? Släng in dem i denna grönsakswok vettja! Receptet är lätt att anpassa beroende på vilka grönsaker och ingredienser du har hemma. T ex zucchini, sockerärtor, vitkål och böngroddar som annars skulle bli dåliga kan förvandlas till utmärkta tillskott i en grönsakswok. Glöm inte att smaka av med mer hoisinsås när du lägger till fler ingredienser 😉