Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 4 msk japansk sojasås
  • 2 msk vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • svartpeppar efter tycke

 

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

Så gör du

  1. Skiva tofun i tunna längder likt bacon, ca ½ cm tjocka. Blanda alla ingredienser utom tofun i en skål.
  2. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och häll i blandningen. Därefter lägger du ned tofun i stekpannan och steker i några minuter på båda sidorna tills du får en knaprig gyllene yta.
  3. Servera vegansk bacon direkt med valfria tillbehör, såsom en scrambled tofu. Mums!

 

Hurra! Nu är du redo för en brunch eller frukost i världsklass! Denna fejkon (vegansk bacon) gör du på mindre än 15 minuter(!) och receptet kräver endast några få ingredienser och inga konstigheter! Servera gärna med en krämig scrambled tofu (vegansk äggröra) så är brunchen komplett.

 

Alspånsrökt tofu röker vi själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den både lättlagad och enkel att steka krispig. Glöm inte att också prova den istället för korv i en vegansk stroganoff, eller i carbonaran istället för bacon. Eller varför inte som skivat pålägg på mackan? Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.